Bezpečnost a wflow: proč je cloud lepší než papíry na stole

Bezpečnost je klíčovým aspektem každé online platformy, zejména u nástroje pro řízení firemních nákladů, jako je wflow. V dnešní digitální době jsou úniky dat a kybernetické útoky stále častější, a proto je pro společnosti nezbytné zavést důkladná bezpečnostní opatření na ochranu citlivých informací. V tomto článku se budeme zabývat bezpečnostními opatřeními zavedenými ve společnosti wflow pro ochranu klientských dat. 

Šifrování dat

wflow používá šifrování SSL k zabezpečení přenosu dat. To znamená, že veškerá data přenášená mezi zařízením uživatele a servery wflow.com jsou šifrována, takže je téměř nemožné, aby tyto informace zachytily a přečetly škodlivé subjekty.

Pravidelné aktualizace zabezpečení

Ve  wflow nebereme bezpečnost na lehkou váhu, neustále pracujeme na zlepšování bezpečnosti platformy. Pravidelně jsou vydávány bezpečnostní aktualizace postavené na nejmodernějších technologiích,které zajišťují, že platforma zůstane bezpečná proti novým hrozbám. 

Ověřování uživatelů

wflow umožňuje využití vícefaktorového ověření, které zvyšuje úroveň zabezpečení a zamezuje vstup k datům neoprávněným osobám. To znamená, že uživatelé musí pro přístup ke svým účtům poskytnout dvě formy identifikace:heslo a bezpečnostní token.

Zálohování a obnova dat

wflow udržuje několik záloh klientských dat, aby bylo zajištěno jejich rychlé obnovení v případě dočasné nedostupnosti jednoho z úložišť. Zálohy jsou bezpečně uloženy mimo pracoviště na serverech Microsoftu v rámci Evropské unie, úschova dat je tedy v souladu s GDPR.

Kontrola přístupu

wflow uplatňuje opatření pro kontrolu přístupu, aby zajistila, že data klientů jsou přístupná pouze oprávněným uživatelům. Viditelnost všech uložených dokumentů a dat můžete omezit pro konkrétní uživatele prostřednictvím oprávnění a rolí.

Bezpečnostní audity

Platforma wflow prošla v blízké době bezpečnostním auditem (penetrační test), který by odhalil případné bezpečnostní rizika a zranitelnosti . Tyto audity provádějí nezávislí bezpečnostní odborníci, aby bylo zajištěno, že platforma zůstane bezpečná a v souladu s finančními a bankovními standardy. Bezpečnost je v souladu s požadavky České spořitelny, která je hlavním investorem wflow.

Závěrem lze říci, že wflow bere bezpečnost dat svých klientů vážně. Platforma zavádí řadu bezpečnostních opatření, včetně šifrování, pravidelných bezpečnostních aktualizací, ověřování uživatelů, zálohování a obnovy dat, řízení přístupu  aby zajistila bezpečnost klientských dat.