Digifest: nejlepší nástroje pro digitalizaci firmy

Pokud se chystáte na digitalizaci své firmy, nebo jste již začali a pouze hledáte inspiraci, jak v ní pokračovat, neměl by vám uniknout druhý ročník Digifestu. Najdete tam desítky aplikací a online nástrojů, které jsou ušité na míru všem, kdo chtějí vzít příležitost digitalizace firemních procesů za pačesy.

S kým se na Digifestu potkáte? Vybrali jsme nástroje, které by vám neměly uniknout

Nechtěli jsme pořádat další z veletrhů
pro korporátní klientelu, kde se stovky vzájemně si konkurujících vystavovatelů snaží hlavně prodat.
Vybíráme proto z každého segmentu jen jednoho garanta špičkového řešení, jakousi českou a
slovenskou digitální reprezentaci, a klademe důraz spíše na edukaci účastníků a individuální
provedení festivalem než na prodej.

Tomáš Wiesner CEO Dáváme, organizátor akce

Obchodní a marketingové nástroje, které usnadní efektivní komunikaci s klienty a zvýší tržby

Smart Emailing - Platforma marketingové automatizace

Název hovoří sám za sebe. SmartEmailing se věnuje automatizované komunikaci prostřednictvím e-mailu. Ale nezůstává pouze u toho! Pomůže také se SMS zprávami a dokáže využít i potenciálu sociálních sítí a dalších platforem. Na základě chování zákazníků a jejich nákupního vzoru nabízí cílenou a efektivní komunikaci.

BizMachine - Úspěch v B2B prodeji

Společnost BizMachine zvyšuje efektivitu B2B prodeje prostřednictvím analytické práce s informacemi o firmách a prediktivní analýzy. Jejich nástroje pomáhají optimalizovat obchodní procesy a usnadňují řízení firmy.

  • Prospector: V BizMachinu tuhle vychytávku popisují jako "on-line kukátko do nejbohatší živé databáze firem ČR, SR a Maďarska." Ve zkratce tak můžete rychle přijít ke kontaktům na potenciální zákazníky a získat o nich relevantní informace.

  • Targeting: Nemáte přehled o vašem trhu? Potřebujete jasně definované segmenty, aby vaše kampaně byly maximálně efektivní? S tím vám pomůže Targeting.

  • API - díky tomuto řešení dostanete hromadu dat do vašeho CRM systému

Raynet - Jednoduchý CRM systém

Softwarová společnost RAYNET stojí za nejpoužívanějším online nástrojem pro obchodníky v ČR. Kouzlo RAYNET CRM spočívá v jeho jednoduchosti, přehlednosti a skvělé podpoře v češtině. Hlavní výhodou je, že za vás převezme část rutinních úkolů a pomůže vám mít přehled a pořádek ve všech datech, abyste se mohli s čistou hlavou věnovat vlastní práci. Navíc v RAYNETu letos vydali novou vymazlenou mobilní appku, díky které jste v obraze i na cestách mimo kancelář.

Pipedrive - CRM platforma pro rozvoj firmy

Pipedrive je také CRM systém, který nad základní agendu úkonů využívá nástroje podporující automatizaci firemních procesů a detailnější přehled o stavu obchodu. Je dostupný ve více jazycích včetně češtiny. Perličkou je, že kompletní nasazení i support za vás může obstarat přímo Dáváme, které vám navrhne i nejlepší postupy implementace.

Výhody CRM Pipedrive shrnul v krátkém videu digitalizační guru Adam Bárta

IPEX - Efektivní péče o zákazníky

Společnost IPEX se zaměřuje na vývoj cloudových nástrojů v oblasti péče o zákazníky a firemní komunikace. Jejich hlavním produktem je multikanálové kontaktní centrum. Poskytují také systémy pro správu požadavků, helpdesk, virtuální ústředny a videokonference.

No-code řešení, která si ve firmě zamilujete, pokročilá automatizace, aplikace na míru či elektornické podpisy

MAKE - Vizuální platforma
pro automatizaci

Taky se Vám stává, že manuálně přenášíte data z jednoho nástroje do druhého? S tím je konec! MAKE jednotlivé nástroje propojí bez nutnosti znalosti kódování a veškerou práci zautomatizuje. Platforma MAKE umožňuje vizuálně vytvářet pracovní postupy pro řešení komplexních problémů. S intuitivním nástrojem drag-and-drop propojíte aplikace a vytvoříte scénáře.

Ty mohou obsahovat libovolný počet kroků či aplikací a datový tok lze sledovat v reálném čase. MAKE umožňuje tvorbu bez kódování a nabízí tisíce předem vytvořených aplikací. S nástroji bez kódu ovládnete provádění a formátování dat. Pracovní postupy lze vytvářet, testovat a upravovat během několika minut či hodin. Spuštění scénářů je jednoduché a spolupráce s týmem i zákazníky je efektivní díky detailním oprávněním.

Tabidoo - Jedna aplikace na vše

Tabidoo je platformou, která umožňuje tvorbu firemních aplikací pomocí uživatelsky přívětivého low-code přístupu. Klientům dává možnost vytvořit si vlastní aplikaci, která dokonale odpovídá jejich potřebám a požadavkům, aniž by bylo nutné se zabývat složitým programováním.

Shoptet - Funkční a přehledný eshop

Shoptet je vynikajícím e-shopovým řešením, ideálním pro začínající obchodníky i zkušené e-shopaře. V oblasti designu nabízí Shoptet 9 bezplatných šablon, které můžete libovolně upravovat. Jednoduché a intuitivní ovládání jej činí přístupným i pro nováčky, zatímco profesionálové ocení jeho schopnost propojení s různými systémy. To usnadňuje správu plateb, dopravy a marketingových aktivit. Navíc pokud prodáváte pouze malé množství produktů (maximálně 10), můžete si vyzkoušet i bezplatnou verzi.

DigiSign - Elektronický firemní podpis

Rychlé a efektivní podepisování online. Bez nutnosti tisknout dokumenty, bezprostředně, flexibilně a odkudkoli. Jednoduché řešení bez složitých certifikátů zajistí maximální komfort, ať už podepisujete smlouvu nebo interní dokumenty.

Účetnictví online s wflow, Abra Flexi a DYPE

wflow - účetnictví v cloudu a bez manuální práce

Aplikace, která pomůže eliminovat účetní administrativu a zautomatizovat celý proces zpracování dokladů. Jednoduše vyfotíte doklad nebo jej pošlete na sběrný e-mail a o zbytek se postará wflow. Vytěží data, abyste nemuseli faktury či účtenky přepisovat, a napáruje schvalovací cesty podle předdefinovaných pravidel. Využít lze prediktivního zaúčtování a přenos dat do účetního systému a archivace veškerých dokumentů je samozřejmostí. Pro lepší kontrolu nad náklady pak využijete modulu objednávek. Ve wflow můžete vystavovat i faktury či tvořit smlouvy.

Jak to celé funguje? Podívejte se na výhody online účetnictví pohledem manažera i účetní.

ABRA Flexi - Inteligentní software pro menší byznys

ABRA FlexiBee je praktický účetní program, který je šitý na míru potřebám živnostníků a malých firem. Jeho výhodou je univerzálnost, protože k němu lze přistupovat z jakéhokoli operačního systému. FlexiBee běží na cloudové platformě, má otevřené API, umožňující napojení na e-shop, CRM, banku a další služby závisející na potřebách uživatelů.

Klienti si mohou vybrat z několika variant – Basic, Business, nebo Premium, aby si přizpůsobili software podle potřeb své firmy. FlexiBee nabízí komplexní správu faktur, majetku, personalistiky a vytváření mezd, evidenci skladů a ceníků a také evidenci obchodních partnerů. A co je nejlepší, noví uživatelé mají možnost jakoukoli variantu vyzkoušet zdarma po dobu jednoho měsíce, což umožňuje snadné a bezrizikové přechody na tuto efektivní účetní platformu.

DYPE - Vaše externí finanční oddělení

DYPE slouží jako externí finanční oddělení pro startupy, scaleupy a SaaS firmy. Jedná se o účetně-daňovou firmu zabývající se účetnictvím, BI reporty umožňující propojení finančních dat s moderními digitálními nástroji za účelem zvýšení výkonnosti a efektivity podnikání.

V DYPE navrhujeme účetní procesy a kontrolní mechanismy, které pro klienty za využití partnerů digitalizujeme. Pokud firma seriózně uvažuje o růstu, bez moderního DMS se neobejde​.

Marián Tomko CEO DYPE

Vyzkoušejte účetnictví s DYPE
na dva měsíce zdarma.