Tajemství odhaleno: jak vybrat správně účetní firmu

Účetní je důležitým, ne-li tím nejdůležitějším členem vašeho týmu. Za pravdu tomuto tvrzení dává i výsledek průzkumu, pořádaný Svazem Účetních a technologickým start-upem wflow, z kterého vychází, že až 90 % podnikatelů a manažerů si uvědomuje důležitost účetní ve svých firmách.

Připravili jsme pro Vás přehled nejdůlěžitejších věcí, které byste si měli pohlídat při výběru kvalitní účetní.

Určete si své potřeby: Ujasněte si, jaké služby požadujete, jako je vedení účetnictví, daňové zpracování, mzdy atd.

Průzkum: Hledejte místní účetní firmy a získejte informace o jejich službách, zkušenostech, cenách a zákaznických recenzích.

Požádejte o doporučení: Požádejte o doporučení se svými obchodními partnery, přáteli nebo členy rodiny.

Naplánujte si konzultace: Naplánujte si schůzky s účetními kancelářemi, abyste mohli prodiskutovat své potřeby a dozvědět se
více o jejich službách.

Porovnejte ceny: Získejte nabídky od každé společnosti a porovnejte je, abyste určili nejdostupnější možnost a vyhodnotili poměr ceny a kvality.

Zkontrolujte kvalifikaci a využití technologií: Ověřte, zda má účetní kancelář profesní certifikace, je aktivní v účetní komunitě a sdruženích a diponuje pojištěním. Pozornost věnujte i nástrojům, které využívají, dnes již účetnictví není o tužce a kalkulačce a moderní a profesionální kancelář se bude snažit procesy zjedodušovat a automatizovat.

Vyhodnoťte komunikaci: Ujistěte se, že společnost, kterou si vyberete, má dobré komunikační dovednosti a reaguje na vaše potřeby.

Rozhodněte se: Na základě vašeho průzkumu a hodnocení vyberte účetní firmu, která nejlépe vyhovuje vašim potřebám a rozpočtu.