Jak jsme z chaosu udělali pořádek: Oběh dokladů ve firmě a výhody cloudu

Určitě to zná téměř každý z vás. Pokud pracujete ve firmě, kde je dvojciferný počet zaměstnanců, zřejmě se tomu nevyhnete. Ano, řeč je o oběhu faktur a dokladů. Velký zmatek, papíry rozházené po stole. zaměstnanci lítají mezi kanceláří a účtárnou. Minuty, někdy i hodiny ztraceného času, ztracené faktury. Uf, přesně takto to v mnoha firmách stále vypadá. A přitom řešení může být v celku jednoduché. Prostě přejít z fyzické dokumentace do cloudu.

Dlouhé cesty s papíry jsou ty tam. Všechny faktury a doklady jsou nyní nahrány do cloudu, kam má přístup každý, kdo ho potřebuje. To je konec ztrátě času i nervů.

Proč se vyplatí cloudové řešení:

  1. Rychlost a efektivita: Všechno je nyní na dosah ruky. Stačí pár kliknutí a máte to, co potřebujete. To ušetří nejen čas, ale i stres z honění se po firmě.

  2. Přehlednost: Cloudová platforma poskytuje přehledné uspořádání všech dokumentů. Už se nemusíte proklikávat nepřehlednými složkami na disku nebo nedejbože vyhledávat dokumenty v šanonech zamčených ve skříni.

  3. Bezpečnost: Papírové faktury a doklady mohou být snadno ztraceny nebo poškozeny. S cloudem jsou vaše dokumenty v bezpečí a snadno zálohovatelné.

  4. Spolupráce: Všichni relevantní zaměstnanci mají jednoduchý přístup k dokumentům, které nálaží jejich očím a měli by jim věnovat pozornost.

  5. Šetrnost k životnímu prostředí: Méně papíru znamená méně těžby stromů a méně odpadu.

Ale pozor, není to jen o technologii, je to také o změně myšlení. Je třeba opustit staré návyky a otevřít se novým možnostem. Znamená to také učit se pracovat s novými nástroji a vzdát se pohodlného, ale zastaralého způsobu práce.

Pokud stále běháte po firmě s papíry v ruce, je načase to změnit.

Jak vypadá cloudové účetnictví?

Podívejte se na hlavní benefity cloudu a možnosti, které přináší automatizace účetnictví manažerům i účetním.